Jooz

Jooz (Jozua Pentury) is een creatieve duizendpoot die momenteel furore maakt als Rapper, MC, Songwriter & Spoken Word Artiest. Hij werd 25 jaar geleden geboren in Groningen en groeide op in Assen in een muzikale familie. Jooz zelf is echter een laatbloeier die pas op 21-jarige leeftijd teksten ging schrijven en begon te rappen. In 2014 nam hij zijn eerste track op en nog geen jaar later was zijn mixtape genaamd ‘Het Leven Is Zo’ een feit. Begin 2016 bracht hij als één van de eerste artiesten (wereldwijd) een 360 videoclip uit. De videoclip genaamd ‘Experimental’ ging viral. Ook heeft hij verschillende single’s uitgebracht die erg goed werden ontvangen. Momenteel werkt hij vrijwel iedere dag aan zijn debuut EP.

Jooz heeft zich in een korte tijd hard omhoog gewerkt. Zo trad hij al op bij o.a North Sea Jazz Club Amsterdam en Theater De Nieuwe Kolk in Assen.
Zijn hoogtepunt van 2016 was het mogen optreden op de Mainstage van ‘Bevrijdingsfestival Groningen’. Naast dat hij muziek maakt is (MC) Jooz inmiddels het gezicht in verschillende clubs en festivals als Master of Ceremony.
Hij onderscheidt zich door een unieke sound, unieke moves en een belachelijke dosis aan energie (ervaar het zelf)!

Jooz 06